Who’s Mad? Ik ben Lode Roelofs, geboren in 1978 in een familie van grafici. Ik studeerde Interieurvormgeving (HONIM Brussel) en postgraduaat in meubelontwerp (Katholieke Hogeschool Mechelen). In 2003 won ik de eerste Optimo prijs voor mijn multifunctionele bedbank ‘Lay Long’. Ik ben getrouwd en heb twee geweldige kinderen.

Ik ben niet alleen ontwerper maar ook een gepassioneerde ijshockeykeeper. Al bijna 30 jaar, zodat ik intussen een oude krijger ben. Momenteel speel ik in Hasselt. Vroeger maakte ik deel uit van het Nederlandse nationaal juniorenteam. Ik ben namelijk Nederlander, hoewel ik geboren ben in België.

Elke ontwerper wil zijn naam op een ontwerp zien staan. Ik heb overwogen om zelfstandig ontwerper te worden, maar het ontbrak me o.a. aan de nodige financiële middelen. Dus ik begon als interieurontwerper van caravans bij Chateau Caravans. De laatste jaren ben ik aan de slag op de R&D afdeling van Royal Botania, een bedrijf dat aan de top staat van het luxetuinmeubel.

Mad  In Belgium is mijn speeltuin. Ik wou iets doen dat niet tot mijn vakgebied behoorde want dat houdt je creatief en je wordt gedwongen nieuwe vaardigheden aan te leren. Tel daarbij de beperkte ruimte en budget, en de vraag naar iets dat je zelf kan maken. Voor Mad  In Belgium heb ik gekozen voor zelfgemaakte juwelen en die vul ik aan met accessoires en spulletjes die ik importeer uit verschillende landen.

Intussen denk ik al na over een mogelijke volgende stap: kleine, lichte items die functioneel en leuk zijn en … made by Mad  In Belgium.

Mad of Mad(e) In Belgium? Ik koos voor de naam Mad  In Belgium met een dubbele spatie. Deze verwijst naar de weggelaten –E omdat vele spullen made in Belgium zijn, maar ook niet allemaal. En omdat we een beetje gek (of zullen we zeggen ‘mad’) zijn.

De stijl van het logo is dan weer geïnspireerd door de Wereldexpo van ’58 in Brussel.

I am mad about …

… Mensen die hun eigen vakgebied overschrijden, want wie alleen doet wat hij kent, stagneert. Daarom hou ik van Calatrava (www.calatrava.com). Die weet zo goed wat mogelijk is met een materiaal, dat hij tegelijk architect, kunstenaar, ingenieur en stedenbouwkundige is.

… Heel wat ontwerpers, ook mensen van hier en nu. Ik heb bijvoorbeeld heel veel bewondering voor Casimir en voor mijn mentor en goede vriend, Rudi Respeel (www.rudirespeel.be). Hij leerde me dat je met weinig veel kan maken en om trouw te blijven aan jezelf.

… Ontwerpen uit alle tijden. Ik heb veel respect voor Joe Colombo, Scarpa en Verner Panton. Ik heb een aantal meubels van hen voor prikje op de kop getikt alsook van Charles en Ray Eames. Zij waren niet alleen pioniers in het gebruik van nieuwe technieken, maar hanteerden ook een globale aanpak waarin plaats was voor meubels, grafisch werk, fotografie, architectuur. Sinds de art nouveau was dat verdwenen.

… Niet-alledaagse ontwerpen in alledaagse voorwerpen. Mensen zijn niet verwonderd over iets wat we elke dag zien en gebruiken. We leven in een maatschappij waar gebruiksvoorwerpen als vanzelfsprekend genomen worden, maar waar vaak een enorm sterk concept en uitgedacht ontwerp achterzit. Zoals bv. vulpennen, mechanische horloges, Lego (80 jaar ondertussen) en zelfs de alomgekende Tupperware en kindersurprise! Al ooit geprobeerd om een 15cm hoge giraf in dat eitje te steken?

Dit alles spoort het creatieve proces aan dat je terugvindt in alles wat gemaakt wordt door Mad  In Belgium.

 Al bij al probeer ik elke dag de wereld met een kinderlijke verwondering te aanschouwen.

giraf.jpgKinder Surprise

 

© 2012 - 2020 Mad In Belgium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren