Steun een goed doel !

Steun samen met Mad  In Belgium een goed doel. In ons gezin worden op regelmatige basis goede doelen gesteund. Sommige al jaren, sommige recent, sommige door toeval, sommige om persoonlijke redenen, maar steeds met evenveel warmte en overtuiging...

Aarzel je om een goed doel te steunen? Of misschien weet je niet goed welk doel te steunen?

Hier vind je de goede doelen die Mad  In Belgium steunt. Neem gerust een kijkje en indien je wil, kan je hen natuurlijk ook steunen...

En denk niet dat een euro geen verschil maakt. Ook die € 1 is welkom.

 

 

zwerfkat.pngZwerfkat in nood II  is een opvang voor kittens en (sociale) zwerfkatten. Alle katten worden opgevangen bij een gastgezin waar ze alle liefde en verzorging krijgen in een huiselijke omgeving, een veilige plek waar ze kunnen herstellen, genezen en uitgroeien tot gezonde katjes. Zodra de katten plaatsbaar zijn, gezond, geholpen en alle entingen en check ups gehad hebben wordt er gezocht naar een thuis voor het leven. De organisatie draait volledig op vrijwilligers en krijgt geen subsidie. Ze zijn volledige afhankelijk van donaties en deze zijn dan ook in alle grote of vorm welkom.

Wil je graag weten hoe je deze fantastische organisatie kan helpen? Dan klik je even hier.

Wil je graag een centje bijdragen? Dan kan je hier lezen hoe je dat kan doen.

Website: www.zwerfkat.com

Facebook: zwerfkatinnood

Twitter: @ZwerfkatinNood

 

 Buddykat.pngBuddykat   is een opvang voor katten die besmet zijn met kattenaids (FIV). Ook deze katten kunnen met de juiste verzorging nog een lang en gelukkig leven hebben en ook voor deze katjes zijn ze op zoek naar een thuis voor het leven. Naast de opvang geven de medewerkers van Buddykat ook veel voorlichting over kattenaids. Wist je trouwens dat aids positieve katten mensen niet kunnen besmetten? Veel mensen hebben nog nooit van kattenaids gehoord of weten niet wat dit juist inhoudt. Maar dat kan je met één muisklik leren, namelijk hier: klik!

Er zijn verschillende manieren waarop je Buddykat kan helpen. Klik hier om te kijken wat je precies kan doen.

Je kan natuurlijk ook een gift doen, groot of klein. Hier vind je alle gegevens.

Website: www.buddykat.be

Facebook: buddykat

 

 Adopteer Een Hond AdopteerHond.pngzorgt ervoor dat honden die minder kans maken in een asiel worden opgevangen door een gastgezin. Het gastgezin wordt geholpen door een hondentrainer die samen bekijken waar de hond behoefte aan heeft. Door training en alle liefde van het gastgezin maken deze honden weer een kans en wordt gezocht naar een passend thuis en baasje.

Ook bij Adopteer Een Hond kan je helpen. Je hoeft alleen maar te klikken om te lezen hoe je jij je hulp kan aanbieden: klik! Een gift is niet alleen financieel, maar kan ook materieel zijn! Neem even de tijd om hier te lezen hoe je wat kan geven.

Website: www.adopteereenhond.com

Facebook: adopteereenhond

 

VillaVagebond.png aZiel Villa Vagebond   is een kattenasiel in opbouw. Momenteel wordt er zeer hard geklust! Dit aZiel (a soul) zal werken met een huiskamer principe. Katten wonen samen met een aantal soortgenoten in een eigen kamer met buitenren. Er zal dan ook niemand in een hokje verblijven.

Dit initiatief gaat door op eigen kracht, zonder subsidies, en omdat het nog in een opbouwfase zit, is financiële steun hard nodig (klik hier). Maar om te bouwen heb je ook materialen nodig. Er staat nog heel wat op hun verlanglijstje.

Website: villa.vagebond.com

Facebook: villavagebond

Zoals jullie kunnen lezen en vooral kunnen zien aan de logo's zijn deze geweldige werkingen aan elkaar verbonden. Wanneer je dan ook op één van de websites klikt en je gaat naar "links" dan vind je een heleboel bijkomende informatie over alle mogelijke diensten: dierenartsen, waar geef ik een vermist huisdier aan, voeding, verzorging, foto's laten maken van je huisdier, no kill, sensibilisering, adopteer op afstand, ... Noem maar op. Als je iets niet weet te vinden, dan is dat de plaats om een kijkje te nemen!

 

Coördinatie Antwerpse Dierenbescherming   of kortweg CAD is een cad logo.jpgvrijwilligersvereniging. Om gevonden en verloren dieren van de provincie Antwerpen te matchen, worden ze in een databank opgenomen. De dieren worden tevens op de website geplaatst. Voor de sterilisatie / castratie van verwilderde poezen is er een samenwerkingsovereenkomst met de stad Antwerpen. Verder verzorgen ze een groot aantal zwerfkatten in de districten van de stad. 

We hoeven je niet te vertellen dat steun meer dan welkom is, zelfs broodnodig. Wil je graag weten hoe je dat kan doen? Klik dan even hier.

 Website: www.cad-dieren.be

Facebook: Coördinatie-Antwerpse-Dierenbescherming-vzw

 

Bone4kids.jpg

Heb je al gehoord van pseudoartrose? Wel geloof ons, je zal het niet vergeten.

Elk jaar krijgen 500 kinderen in Europa te maken met pseudoartrose en dat is een niet-helende breuk. Deze aandoening is een van de moeilijkst behandelbare problemen binnen de orthopedische chirurgie. Zo complex dat amputatie vaak de enige uitweg is. Het Bone4kidsfonds werd opgericht om middelen te werven voor het onderzoek en de behandeling van niet-helende breuken bij kinderen. Aan de KU Leuven loopt een onderzoek dat in de laatste rechte lijn zit om een nieuwe therapie te ontwikkelen en het aantal chirurgische ingrepen drastisch te verminderen. Onder de vleugels van het Universiteitsfonds van de KU Leuven bundelen wetenschappers en ouders nu de krachten om hiervoor het broodnodige geld in te zamelen.

Je kan dus ook helpen! Een gift, maar ook zelf een actie organiseren. Neem daarvoor wel eerst contact op met Bone4kids!

Website: www.bone4kids.be

Facebook: bone4kids

 

Oxfam solidariteit.jpg

Oxfam-Solidariteit  is een organisatie die zich toelegt op ontwikkelingssamenwerking en humanitaire actie. Via haar projecten in het Zuiden en het Noorden ijvert Oxfam-Solidariteit voor duurzame antwoorden op armoede, onrecht en uitsluiting. Haar aanpak en haar programma’s in het Zuiden (ontwikkeling, noodhulp) en in het Noorden (campagnes, lobby) zijn gebaseerd op vijf fundamentele rechten: het recht op leven en veiligheid, op duurzame bestaansmiddelen, op sociale basisvoorzieningen, om gehoord te worden, en op identiteit en diversiteit. Ook de Oxfam-wereldwinkels vallen hieronder.

Oxfam mag dan een 'grote speler' zijn, ook hier blijft hulp nodig. Kies maar uit: een gift, je oude spullen, zelf een actie opzetten, vrijwilliger worden of ga je er zelfs liever werken? Dat en nog veel meer lees je hier.

Website: www.oxfamsol.be

Facebook: oxfamsol

Twitter: @oxfam_sol

© 2012 - 2020 Mad In Belgium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren